Private House
Wimbledon, London

Individually designed for our Clients, this building is in half an acre of land in a Conservation Area and has five bedrooms and four bathrooms. Its principal accommodation is situated on the Ground Floor and is created around a courtyard, with sculpture and fountain, and existing mature trees.

The oak entrance door leads into the double height Hall with three oak trusses creating a dramatic space. The building unfolds along a hall with a library along one wall, into the Sitting Room with oak trusses and barn type oak doors and windows with views to the landscaped garden.

Off the Sitting Room is a Family Room and Breakfast Room with clerestory glazing. The Swimming Pool, with more oak trusses, has views to the garden and internal views to the Plants balcony. The formal Dining Room off the Entrance Hall is capped with a weather vane reflecting the Client's interest in sailing.

The detached garage with Games Room above, houses a full size snooker table. Deacon House provides a variety of spaces and vistas that are continually changing depending on the light and season.

 

John Deacon Architec
arrow
Go back to menu
1
2 3
4 5 6 7
Rear elevation