Health Zone
Wimbledon, London

The project consisted of the mixed brief of a health food shop, health food cafe with associated Kitchen, three consulting rooms with an office and toilet facilities.

The original building was Victorian and was in a very poor state of repair. Considerable structural repairs were necessary to meet Building Regulation requirements which were very onerous, particularly regarding means of escape.

New fire escape stairs and purpose designed glazed fire screens were incorporated whilst existing roofs and balustrading were renewed.

The design concept was a modern style consisting of large clear glazing with a stainless steel frame, tall glazed entrance door with stainless steel hinges, floating suspended ceiling with low voltage lighting and oak floor with new stainless steel glass and oak service stairs to the first floor cafe.

John Deacon Architec
arrow
Go back to menu
1
2
Health Food Shop